hits

Juleavslutning ala 2017

Ordet juleavslutning er byttet ut med lysfest her i Holmestrand. Jeg er vokst opp med at vi spilte ett eller annet julestykke fra Kristendommen foran foreldrene våre, leste dikt, sang julesanger, spiste pepperkaker og drakk gløgg. Både gløggen og pepperkakene lever fortsatt selv om det er 30 år siden jeg gikk i 3 klasse. Klassen er byttet ut med hele skolen. Små forhold her nede J Veldig hyggelig at hele skolen synger for foreldrene. Skolen står klassevis på rekke, med de søte 1 klassingene først og så videre. Hvor mye de i 5-6-7 klasse helt bakerst synger vet man ikke.

Små forhold gjør også at alle elever med foreldre kan gå rundt samme juletre. (Ja det ble flere sirkler rundt juletreet) Å gå rundt juletreet er alltid gøy! Skjønte fort at julesanger må repeteres ganske kraftig frem mot jul. De satt ikke helt. Jeg trodde de spilte «Du grønne glitrende tre», men det var «Deilig er jordet» gitt. Jaja? Uansett skal jeg lese meg opp på julesanger og kanskje det blir en runde eller ti på selveste julaften.

Tilbake til jule..lysfesten, savner kanskje den litt mer personlige avslutning, se min håpefulle på scenen sammen med klassekameratene sine stotrende fremføre noe de har øvd masse på. Når man skal ta hensyn til alle religioner og feiringer blir det en umulig oppgave for læreren å lage en «gammeldags» juleavslutning. Som rektor sa på skolen, alle religioner har en feiring i løpet av året og lyset er noe alle kan feire. Så skolen har valgt å legge lysfesten til rett før jul, ala juleavslutning. Det hadde ikke vært det samme å ha en lysfest i juni, faklene hadde ikke hatt samme effekt.  Man sier at alt var ikke bedre før, så heretter feirer vi lysfest. LOL!

 

2 kommentarer

Så koselig med lysfest da:-) å det å kunne gå rundt juletre må jo være helt fantstisk:-)

Laine: ja det var veldig fint og alltid gøy å gå mange rundt et juletre!

Skriv en ny kommentar