hits

Amerika

Litt New York på badet

Inspirasjon og motivasjon går i bølger, men nå har jeg masse energi til å «fikse» opp litt hjemme. Selv om budsjettet for alt jeg vil gjøre krever at vi må vinne en million på Flax. Er det heldigvis mye man kan gjøre uten en mill på konto :-)

Mens barna skraper Flaxlodd, har jeg enkelt, billig og på en kveld oppdatert «lille» badet.

Badet i går, ganske ordinært og kjedelig.

For å få litt farger og storbyliv i lille Holmestrand falt valget på et New York inspirert design.

Det var overraskende lett å legge på folien.

Sånn er badet i dag :-)

#newyork #interiør #bad #fådetfint #pusseopp #budsjett #lindasdekor #NY

George and I

Det er mange kjekke mannfolk i Hollywood! Selv om jeg er veldig fornøyd med mannen jeg har, er det lov å drømme seg litt bort noen ganger. En av gutta på listen min over «hvis jeg skulle få sjansen kan jeg ha en natt med han», er George Clooney. Ifølge sladrebladene liker han vist også litt yngre jenter også..

Mens vi var i London øvde jeg meg på å posere sammen med George Clooney, prøvde å se ut som en superstar, men det er ikke så lett. Spesielt ikke når resten av familien står og flirer, og det er kø for å ta bilde med denne kjekkasen..

Sjansen for at det blir «George and I» er kanskje ikke så stor, godt jeg har en annen kjekkas å kose meg med så lenge!

En prompepistol er kjekt å ha!


En fordel for Emma at pappa bor i USA er alle de sprøe tingene han sender henne. Noe mer nyttig enn andre, men mye morsomt.

Uansett hva Emma kan komme på av ønsker så oppfyller faren det og mer til. I USA kan man kjøpe alt for penger. Med jevne mellomrom får Emma en pakke fra Amerika. Det er ofte ting i disse eskene jeg ikke i min villeste fantasi kunne komme på at finnes.

Hvem skulle tro at du man kan kjøpe en prompepistol? Uten lukt vel å merke... Alle som har vært sammen med barn skjønner at dette er kjempemorsomt igjen og igjen og igjen og igjen. Sånn går hele kvelden og de neste dagene.

Prompepistolen høres ekte ut og det beste? den kan stilles inn slik at den promper etter 20 sek, så det skal bli gøy å teste den ut på tilfeldige gjester som er på besøk. Hahaha :)

Hør selv lyden av prompepistolen på smaabydama på instagram! 

 

Valentine - skal du feire i USA, husk å bestille bord!

Ja jeg digger Valentine! Vet det er mange motstandere der ute som syntes hele dagen bare er tull og funnet på av handelsstanden. Kan være enig at det er litt å utnytte situasjonen at røde roser koster det dobbelte på denne dagen sammenlignet med dagen etter. Sånn er det bare, alle meler sin egen kake.

I USA tar det helt av på denne dagen. Det er egne reoler med forskjellige Valentine sjokolader, bamser, kort, kopper og alt annet man kan kjøpe med hjerter på i matbutikkene. Skal man ut å spise på en restaurant må man booke bord i gooood tid. Det lærte jeg på den tøffe måten, uten å ha bestilt bord den kvelden var den korteste ventetiden på restaurantene i område på kun 7 timer.. Vi kunne gjerne vente i baren så lenge? Bestilte alltid bord etter det.

Selvfølgelig skal man vise at man bryr seg om hverandre hver dag, men det er hyggelig å ha en dag i triste februar som er kjærstedagen. I år ble det en litt amputert Valentine da jeg har ligget i fosterstilling på badet store deler av både mandagen og tirsdagen. Har aldri opplev en så heftig omgang med omgangssyken. Helt forferdelig, men er på bena igjen nå. Har forståelse for at det ble lite Valentinekyssing på meg i går?

 Uansett så kan jeg spise Valentine-sjokolade og Vilde sine herlige Valentine cupcakes med god samvittighet!

 

Følg meg gjerne på instagram under smaabydama  :)

Amerikanske skolebarn tåler ikke snø

Jeg har aldri sett mer på værmeldingen på TV enn de årene jeg bodde i USA. Da spesielt om vinteren. I Norge snakker vi om vinterstengte fjelloverganger, mens i USA er det fokus på vinterstengte skoler. Var det meldt nedfall av to snøflak var det en sjanse for at skolen var stengt eller i det minste startet to timer senere.

«Alle» har TV på soverommet i USA, så det første jeg gjorde om morgenen var å skru på «Today show» litt det samme som «God morgen Norge» og se om det ble fri eller ikke. Nederst på skjermen var det en rullende tekst som sa hvilke skoler som var stengt og hvilke som bare begynte senere. Man ventet alltid i spenning, hva sier min skole?!

Det er helt fjernt at skolen stenger fordi det kommer litt snø eller er meldt at det skal komme snø. Enda fjernere at skolen stenger fordi det er noen minus grader ute. I gjennomsnitt er skolen stengt 14 dager i året pga vintervær. Hadde dette hendt i Norge hadde barna her i huset tatt bølgen. Vi er «født med ski på bena» og ingenting skal hindre oss fra å gå på skolen! I Holmestrand er vi ekte nordmenn og går på ski til skolen!

Ikke bare er skolen stengt, men folk handler vann, batterier, tepper og hermetikk som gale. Butikkene går tomme for disse tingene. Alt bare fordi det er meldt litt snø :)

Godt at Mr. Trump ønsker mer global oppvarming som kan tine opp frosne Amerikanere og smelte opp de to snøflakene som  kom - Crazy Americans!

 

Les mer på http://smaabydama.blogg.no/

eller følg meg på Instagram under smaabydama :)

 

 

Barna ønsker seg Amerikanske matpakker

Som au-pair «living the fun life» i USA, var alt gøy og spennende. Bare det å kjøre egen bil til skolen med barna og bruke «kiss and ride» feltet var eksotisk og kult. Må innrømme at hva barna spiste til skolelunsj ikke var det jeg tenkte mest på. Familien jeg bodde hos ønsket at barna skulle spise «Lunchables». En eske med ostesticks, pizza, kjeks, skinkebiter, hamburger eller yoghurt. Ekstremt lettvint, men oi så usunt. Ellers gikk det i loff, sjokoladekjeks og potetgull på matpakken.

Nå som jeg er mamma selv tenker jeg litt mer over hva barna skal få i seg i løpet av skoledagen. Aldri i verden om jeg hadde sendt med barna kjeks og kaker på skolematen hver dag. Har vi hatt bursdag skal de selvfølgelig få med seg noe kake, men til hverdags - beklager unger!

Her går matpakkene i Polarbrød/brødskiver, 2 frukt/grønnsaker og kanskje en yoghurt. Det er vist «SÅÅÅÅ kjedelig» «Alle andre får sååå gode matpakker?» Jeg har en god venninne i USA som har to gutter på 10 og 12 år. For sammenligningsgrunnlag spurte jeg henne om hun kan sende meg bilder av lunsjen hun sender med gutta sine. Heldigvis sender hun ikke med de Lunchables som vertsfamilen min gjorde. I USA får barna dessert i matpakken, det er noe jeg ikke skal si høyt til de her hjemme? Ellers er matpakkene ganske like, så argumentet at norske matpakker er «SÅÅÅ kjedelige» holder ikke :)

Her er mine matpakker i uken som gikk