hits

Kreativ

Nisjehyller - FØR/ETTER

Ting tar noen ganger litt tid hos oss. Jeg har flere kjempelure ideer som Torstein ikke alltid er så gira på?. Ideen om hyller i en nisje i huset, skal gjennomføres. Før påske kjøpte jeg inn materialer til å lage hyller i en nisje vi har i trappen opp i tredje etasje. Det har jeg hatt lyst til lenge, men Torstein har ikke vært så gira. Ser at det ikke var like lett som jeg tenkte det ville bli. Det var derfor min kjære ikke var så gira.

Først måtte vi låne en stige fra en nabo for i det hele tatt å komme opp i nisjen. Når vi hadde skrudd alle deler inn i veggen, veggene er litt skjeve. Huset er fra 80-tallet og panelvegger beveger på seg. Da ser vi at hyllene ikke passer helt. Ut til den samme naboen en gang til for å skjære til hyllene så de skal komme inn i nisjen. Merk til neste gang man skal lage hyller i en nisje. Ikke gi Monter det nøyaktige målet på lengden, man trenger litt å gå på for å få selve hyllen inn.

Før..

Ferdig!

Er selv veldig fornøyd med resultatet! Lurer litt på om jeg skal sette bøkene sortert på farge, forfatter eller størrelse?? Må tenke litt på det, da jeg må låne stigen på nytt av naboen min. Godt man har gode naboer med mer verktøy enn Monter :)

 

Fine lyslykter barna kan lage

Med to kreative jenter i huset er det alltid stor stas når vi skal ha «prosjekter». Det er morsomt å se hvor mye en aldersforskjell på 1,5 år har å si på utførelsen av ulike aktiviteter. Hvor fort de lærer om små detaljer, hva de vektlegger og ikke minst baktanken bak de ulike «kunstprosjektene» deres.

For å lage disse fine lyslyktene trenger man bare 3 ting, og en liten dose fantasi.
Du trenger: 1 vasket syltetøyglass, egg og sukker.

Fremgangsmåte:
Skill eggeplommen fra eggehviten. Hell eggehviten i det tomme syltetøyglasset og pass på at hele innsiden av glasset blir godt innsmurt med eggehviten. Er det noe eggehvite igjen i glasset hell det ut i vasken. Nå den morsomste delen, fyll glasset godt med sukker sett på lokket og rist godt. Viktig at hele innsiden av glasset er dekket av sukker. Kast sukkeret som ikke satt seg fast i eggehviten. Vips så er lykten ferdig!

Pynt:
Vi har satt på noen hjerteklistremerker, surret litt hyssing rundt og pyntet med en perletråd. Brukte også litt små hvite pyntesteiner i bunnen. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Viktig å bruke lykten mye slik at sukkeret setter seg ordentlig fast. Lykten blir også finere jo mer man bruker den.

Det er veldig stas for barna å se lyktene deres blir brukt rundt om i huset :)

Følg meg gjerne på Instagram under Smaabydama :)

Superenkle glitterstjerner for barna

Hos oss har det blitt ganske mange stjerner denne vinteren. Det er visst like gøy hver gang. Stjernene krever lite forberedelser og er kjempegøy for barn i alle aldere.

Alt du trenger er:
Ispinner
Gjennomsiktig lim eller lim med glitter
Glitter
«Edelstener»
 

Deretter dekorerer man fire ispinner på en side og lar de tørke. Når det er gjort limer man de oppå hverandre slik som på bilde. La det tørke igjen. Så er det bare å dekorere vinduer eller en vegg, vi bruker skoletyggis til å feste de på veggen.

Superlett, morsomt og fine julegaver :)