hits

april 2018

Selfiestang utfordringer..

Første gang jeg så en selfiestang var i New York for tre år siden. Torstein og jeg satt og drakk Cava på en uterestaurant i sola. Rett foran oss kom et par som tok bilde av seg selv med en selfiestang. Da syntes jeg det var så harry at jeg tok bilde av paret som styret med denne stangen.

Nå er jeg faktisk litt klar for en slik stang selv. Ser at det kan være praktisk noen ganger? Litt flaks for meg, begge jentene kjøpte hver sin selfiestang i London. Da kan jeg snik låne disse. Det er en utfordring, det er faktisk ikke så lett å bruke en slik stang og samtidig se kul ut. Det er egentlig ganske vanskelig. Plutselig har telefonen tatt 203 nesten helt like bilder av hårfestet mitt eller fingeren min. Det trenger jeg ikke bilde av. Føler meg skikkelig gammel når barna i huset må sette opp selfiestangen klar til bruk for meg. Da mister hele stangen sin hensikt, meningen er at jeg skal ta bilde uten at noen andre ser det. Med litt øvelse skal jeg nok få dreisen på en selfiestang også :)

Noen tips til en selfiestang som er lett å bruke og tar liten plass i vesken?

Blir man klar for Vestfold rundt på 30 dager?

Det var en søndag som når jeg ser på kalenderen er 8-9 uker siden, men i hodet er det for et par uker siden. Vi ble invitert på kaffe og vafler hos en nabo. Vi har mange hyggelige naboer så takket selvfølgelig ja. Mens det er minus 10 grader ute og snø opp til vinduskarmen er det lett å være litt «kul».

Jeg kan ikke skylde på noen andre fordi som Torstein poengterte når jeg klagde litt, det var faktisk mitt forslag? Forslaget som den ultraspreken naboen min ikke nølte med å bli med på var: om vi ikke bare skulle melde oss på Vestfold Rundt. Greit å ha et mål for sommeren. Dette er en av de mange anledninger jeg snakker uten å tenke først. Når det er sagt høyt så blir det vanskelig å trekke seg senere.

MEN det var såååå lenge til, masser av tid å trene og komme i form. Lite viste jeg at sykkelsesongen skulle få en så sen start. Jeg er en solskinnsyklist som helst kun vil sykle i shorts og singlet. Fikk litt vondt i magen når en nabo lurer på hvorfor jeg ikke er ute og sykler, det er faktisk bare 4 uker og 2 dager til rittstart. 30 dager til jeg skal sykle nesten 10 mil, føles ikke helt overkommelig i dag.

Skjønner at det er på tide å ta ut sykkelen og få litt ny luft i dekkene. Alle nykker om at jeg kun sykler når sola skinner og man må bruke en god dose Piz Buin før start, må legges vekk. Nå skal det sykles! Har fått til to 3 mils turer på to dager, så vi starter bra! Kjenner det på hele kroppen at jeg har sittet på et bittebittelitte hardt sete to dager på rad. Så nå tar jeg to dager med sitting i myk sofa før det braker løs med en 5 mils runde på fredag med min ultraspreke nabo?.

Følg meg gjerne på instagram under smaabydama :)

Altfor lite vin i Holmestrand

I går var kanskje første gang tror jeg, at jeg var helt alene i huset i et døgn. Selv hybelkaninene var borte. Det var bare meg helt alene. Jeg har sett litt frem til denne dagen, men er jeg hjemme og hører på stillheten? Nope, har så vidt sittet ned og spist litt mat, ellers har jeg ikke vært hjemme.

Hvorfor jeg har sett frem til en dag hjemme når jeg ikke har noen planer om å sitte hjemme hele dagen alene vet jeg ikke?! På den andre side, hvorfor skal jeg sitte alene i sofaen? Sitter da nok i den sofaen sammen med andre.

Planen var å møte en venninne jeg ikke har sett på en altfor lang stund. Begge har vært så opptatt at akkurat hva vi skulle finne på snakket vi om lørdag morgen. Hun kunne gjerne komme en tur til Holmestrand, men når jeg tenker etter så er det ingen steder å gå på en lørdag kveld i denne byen.

Vi kunne ha tuslet en tur på bryggen, det hadde vært hyggelig når sola skinte, men det er ikke som i syden hvor det er utekafeer langs promenaden hvor man kan ta noe å drikke. Har man gått fra «sentrum» til Dulpen og tilbake igjen er det ikke så mye mer å gjøre enn å gå videre.

Kjenner jeg savner et sted å sitte og drikke vin og skravle litt. Det er flere steder som serverer mat på en lørdagskveld i byen, men ingen steder det innbyr og er naturlig å sitte og drikke vin etter at maten er spist opp. Da ble det heller en veldig hyggelig kveld i Drammen!

Time-out eller bare leve SÅ 1990?

Nå er det lenge siden jeg har skrevet her, men trengte en pause fra sosiale medier. Føler noen ganger at det tar litt overhånd. Hvis man ikke følger med på sosiale medier så går man glipp av invitasjoner til sosiale sammenkomster, info om treninger, beskjeder fra skolen og dugnader. Den siste kan jeg fint leve uten :)

Det hjelper å logge av noen ganger, men så er det slik at vi ikke har en fast telefon. Min telefon er den telefonen folk ringer for å få tak i meg og andre i huset. Da er det kjedelig om noen ønsker å finne på noe med barna og så ligger telefonen min igjen i bilen. Føler at jeg må ha den lett tilgjengelig, men på den andre siden tar det altfor mye tid når den plinger. Hvor fort forventer folk at man skal svare på meldinger? Jeg syntes selv det er kjempefint med de som svarer på det jeg lurer på med det samme. Da er man ferdig med det, men greier ikke å være sånn selv. Prøver å være et godt forbilde for barna, man MÅ ikke sjekke telefonen med en gang den lager en lyd. Det ligger i bakhodet at kanskje det er noe viktig?! Den plinger for den minste ting og det er lett å bli dratt bort fra noe annet for å se om det kanskje var en viktig melding. Da er det kjipt når det er melding fra Meny som sier de har halv pris på taco i morgen.

Jeg kan to telefonnummer i hodet. Det ene er hjem til foreldrene mine, men selv de har koblet av fast telefonen. Det er bortkastet å kunne den tallkombinasjon, men de har hatt samme nummer siden jeg gikk på barneskolen. Det andre er pappa sitt nummer. Han svarer ALLTID på telefonen, gjør han ikke det, blir jeg bekymret og lurer på om det kan ha skjedd noe. Sånn vet jeg det er flere som har det. Tenk hvor mye unødvendige bekymringer vi har fordi vi er så avhengig av at alle skal være tilgjengelige hele tiden. Det er ikke rart vi bør ta ferie fra mobilen.

Så er igjen sånn at det er en del praktiske ting som må ordnes når man er voksen. Regninger skal betales og nyheter bør leses. Alt dette gjøres på telefonen, så uansett om jeg skrur av mobilen, så trenger jeg den for å sjekke været for hva barna skal ha på seg av klær, kommunisere med skolen/SFO, sjekke om det er cash på kontoen og holde meg oppdatert på bursdager til alle de menneskene jeg har kjent mens Facebook har eksistert. Blir det stille fra meg noen ganger er det fordi jeg tar en time-out eller prøver å leve som vi gjorde anno 1990 :)

George and I

Det er mange kjekke mannfolk i Hollywood! Selv om jeg er veldig fornøyd med mannen jeg har, er det lov å drømme seg litt bort noen ganger. En av gutta på listen min over «hvis jeg skulle få sjansen kan jeg ha en natt med han», er George Clooney. Ifølge sladrebladene liker han vist også litt yngre jenter også..

Mens vi var i London øvde jeg meg på å posere sammen med George Clooney, prøvde å se ut som en superstar, men det er ikke så lett. Spesielt ikke når resten av familien står og flirer, og det er kø for å ta bilde med denne kjekkasen..

Sjansen for at det blir «George and I» er kanskje ikke så stor, godt jeg har en annen kjekkas å kose meg med så lenge!

De viktigste forberedelsene før et løp

 

I morgen er det den store løpedagen i Holmestrand. Over 1300 mennesker skal løpe gjennom de to gatene i byen. Det er viktig med god oppladning før løpsdagen. Jeg har tidligere løpt 10 km og halvmaraton i Oslo maraton og «varmet» opp dagen før på samme måte. Det ble ny pers på både 10 km og halvmaraton!

I kveld ble det reker, det er lett mat som ikke gjør kroppen tung og sløv. Nok hvitvin til at man kjenner roen i kroppen og gir litt «faen» i hva som skal skje i morgen. Da får man en hyggelig kveld, samtidig som man sover godt hele natten.

Til slutt er det viktig med litt sjokolade for å få god følelsen i kroppen og kjenne på de deilige lykkehormonene sjokoladen gir.

Emma og jeg kommer til å rocke på 5 km i morgen!

GOD FREDAG!

Når farmor dør

Vi vet at foreløpig lever ingen evig. Når man har passert 90++ synger man på siste verset. Uansett hvor «tøff i trynet» man er, så er det veldig trist når noen i familien går bort. Nå har jeg ingen besteforeldre igjen. Har med vilje ikke tenkt den tanken så mye, men skal vi følge slekters gang er «neste» i rekken foreldrene mine. Det er helt uvirkelig at de en dag ikke er her lenger.

Etter en påske mange vil kalle drømmepåske, er det litt vanskelig å si at nei, vi dro ikke på hytta i år vi. Folk ser på meg som om jeg er gal. Hjemme i dette været? kan jeg se de tenker. Det vil ta litt tid å si høyt at farmor har gått bort uten å gråte. Da lyver jeg heller og sier at farmor har vært syk. Det er en grei unnskyldning, men det er ikke hele sannheten. Hun er ikke her lenger. Vært fint å kunne gjemme seg bak mørke solbriller i påsken.

Livet går videre, men det har vært ubehagelige tanker om kontraster som har dukket opp i påsken.  Mens farmor har «ventet» på døden på sykehjemmet, har vi vært i slalåmbakken, kost oss i sola og spist masse god mat.

Det var rørende og fint på samme tid, når farmor strøk Emma over kinnet. Da var vi 4 generasjoner samlet rundt sengen hennes. Det er tøft å si hadet til noen man har kjent hele livet og tenke på at livet er så tilfeldig. Jeg er her i dag fordi farmor møtte farfar for mange år siden. De startet hele gjengen vi i dag kaller familien.

Nå er hun endelig med farfar igjen, og vi som sitter igjen tar enda litt mer vare på hverandre. Jeg skal bli flinkere til å gjøre de små tingene jeg ofte tenker at vil glede noen. Ikke bare tenke de tankene, men også gjøre noe med de.

Nisjehyller - FØR/ETTER

Ting tar noen ganger litt tid hos oss. Jeg har flere kjempelure ideer som Torstein ikke alltid er så gira på?. Ideen om hyller i en nisje i huset, skal gjennomføres. Før påske kjøpte jeg inn materialer til å lage hyller i en nisje vi har i trappen opp i tredje etasje. Det har jeg hatt lyst til lenge, men Torstein har ikke vært så gira. Ser at det ikke var like lett som jeg tenkte det ville bli. Det var derfor min kjære ikke var så gira.

Først måtte vi låne en stige fra en nabo for i det hele tatt å komme opp i nisjen. Når vi hadde skrudd alle deler inn i veggen, veggene er litt skjeve. Huset er fra 80-tallet og panelvegger beveger på seg. Da ser vi at hyllene ikke passer helt. Ut til den samme naboen en gang til for å skjære til hyllene så de skal komme inn i nisjen. Merk til neste gang man skal lage hyller i en nisje. Ikke gi Monter det nøyaktige målet på lengden, man trenger litt å gå på for å få selve hyllen inn.

Før..

Ferdig!

Er selv veldig fornøyd med resultatet! Lurer litt på om jeg skal sette bøkene sortert på farge, forfatter eller størrelse?? Må tenke litt på det, da jeg må låne stigen på nytt av naboen min. Godt man har gode naboer med mer verktøy enn Monter :)

 

Polarbrød kan brukes til mye mer enn matpakken

Etter både lam, kalkun og svinefilet middager fristet det ikke med «ordentlig» søndagsmiddag. Selv om det ikke er søndag i dag, føles det slik. Er jobb i morgen. Det evige spørsmålet, hva lager vi til middag i dag? Vi har ikke vært på butikken siden før påske, så det begynner å bli litt tynt i kjøleskapet?

Noe som er superlett å lage på kort tid, alle i familien får sin favoritt og det smaker kjempegodt. Polarbrød pizza! På Rema 1000 kan man kjøpe Polarbrød sitt tynnbrød som er perfekt til mye, men jeg liker det best til pizza.

Vi har alltid tynnbrød liggende i fryseren, til dager som dette hvor ingen orker å stå på kjøkkenet å lage mat.

Alle i vår familie liker pizza, men vi har alle forskjellige smak på hva som skal være på pizzaen. Jeg liker ikke løk, men ananas på pizza, barna liker mest ost og skinke pizza, mens Torstein liker spekeskinke best. Nå kan alle lage sin favorittpizza, en hit hos oss :)