hits

november 2017

Hva får disse barna til jul?

Første desember kom litt brått på i år, men jeg fikk handlet litt i lunsjen i dag så kalenderen er klar for de neste to ukene. Det gjelder å holde tungen rett i munnen når 1 barn bor her 100% og to barn annenhver uke. Når alle er her må de selvfølgelig få det samme, men ikke på samme dag. Da blir det urettferdig at en pakket opp fortere enn de andre. Kanskje en sitter på do, mens de andre åpner kalender. Det er mange hensyn å ta ;)

Jeg prøver å si at livet kan være urettferdig, men det er vanskelig å skjønne når man er 8 år og kun får en kalender, mens søsknene hennes får minst to stykker.

Hører om folk som bruker 1000vis av kroner på julekalender til barna og lurer på hva disse barna skal få til jul? Her i huset kjører vi en lav profil på julekalender akkurat som jeg er vokst opp med. Det viktigste er at vi teller ned til jul sammen og koser oss med litt godis hver morgen. Barna har vært fornøyd tidligere år og julebudsjettet er fortsatt urørt.

Krysser fingrene for at jeg har pakket inn riktig gave til riktig barn på riktig dag! (puh bare 24 dager til jul)

Fått meg Sporty kortet

I dag var det siste yoga time før jul, nå må jeg praktisere det som heter Mysore hjemme. Mysore er egen praksis sammen med andre. Bortsatt fra at jeg er sammen med ingen. Vi får se hvordan det går. Fikk streng beskjed fra instruktøren at hvis vi ser ut som julegriser etter nyttår skal hun kjøre hos super hardt? Den siste uken har det virkelig løsnet litt for meg, så litt kjipt at det ikke blir flere timer før om seks uker. Planen er å praktisere hjemme minst en gang i uken fremover.

Siden det ikke er mer yoga skal jeg prøve igjen å gå på et treningssenter. En venninne har spurt flere ganger om jeg vil være med henne å trene på senteret. Hun er veldig sporty og har trent meg opp til å faktisk fullføre et halv marathon. Hjernen sier meld deg inn og tren med henne, kroppen skriker «er du gæren» :-) Jeg har så dårlig erfaring med å gå senter og ender opp som støttemedlem.

Uansett, så har et av sentrene i byen supertilbud nå, tren for 99 kr til 1.feb uten binding. Så hvis jeg kommer meg minst 2 ganger på senteret er det verdt pengene. Har allerede planer om å gå i morgen etter jobb. Må man pynte seg for å gå på senter? Siden Holmestrand er et lite sted, kanskje jeg treffer kjente. Hvor mye får man trent da?

Er litt morsomt at senteret kaller seg for Sporty, jeg føler meg faktisk litt sporty bare ved å ha dette sporty kortet i lommeboken :)

Mobiløyeblikk

Man kan si mye om barn og mobiltelefoner, men en ting som er utelukkende positivt er at man kan kommunisere med barna når vi ikke er sammen. Barna hos oss er ikke de som skriver de lengste meldingene, men det er uansett veldig koselig å få et smilefjes eller jada alt er fint når man ikke er sammen.

Når man er 8 år så skriver man mye slik man snakker og hvordan man tenker. Det kan være ganske underholdende.

På lørdag var naboen 50 år og vi var invitert på fest! En fin anledning til å pynte seg (og nyte en kveld uten barn med gode venner.) Når mamma skal på fest har E vært vitne til opptil flere ganger at mamma?n hennes ikke greier å bestemme seg for hva hun skal ha på seg. Jeg prøver den ene kjolen etter den andre og av på med ulike sko og hvilken veske passer til dette antrekket. Mannen i huset står tålmodig i gangen og sier veldig lite.. Når antrekket og sminken er på plass sender jeg en sms til E og skriver at «nå har jeg jålet meg skikkelig» og svaret hun sender tilbake viser at jenta begynner å skjønne ironi. Hadde vi ikke hatt mobiltelefoner hadde vi gått glipp av sånne små øyeblikk som dette :)

Du kan bytte ut kjerringa?

Det er ikke noe hemmelighet at Aafk ligger på nedrykksplass og må kjempe for en plass i Tippeligaen i kveld. Jeg har fått beskjed at i kveld klokken 18:00 blir det kamp på tv, den skal sees. Aafk mot Strømsgodset på Color Line stadion. Det er en kamp på liv og død ikke bare for Aafk, men også for stemningen her hjemme. Blir det tap logger jeg meg på Netflix med ørepropper. Rykker de ned til OBOS ligaen blir det en laaaang fotball sesong til neste år.

Mitt forslag er at hvis Aafk rykker ned, kan vi begynne å heie på Strømsgodset eller Sandefjord som er andre fotballag i nærheten av Holmestrand. Da smalt det fort tilbake at «Du kan bytte ut kjerringa, men man bytter ikke fotballag». Jajaja var bare et forslag.

For fire år siden hadde jeg sett 2 kamper på Ullevål, det var kun fordi jeg fikk gratis VIP billetter gjennom jobben og kunne drikke vin under kampen. P4 programmet «sport og musikk» hørte jeg aldri på og sportsnyhetene på TV2 spolte jeg lett over. Sånn er det ikke i dag; vi må se på sporten, vi må høre på P4 hvis vi kjører på en søndag og vi er på kamper i området. Det siste er egentlig helt greit, da kan man kjøpe litt snacks i kiosken og jeg liker stemningen når et av lagene scorer.

Nå er jeg sammen med en fra Ålesund som er ganske mye mer fotballinteressert en meg selv. Heldigvis ikke så mye at vi har betalkanaler på TV, men allikevel går mange kamper på vanlig tv. Å sitte med rekefredag foran TV?n og se fotballkamp, det hadde jeg ikke trodd jeg skulle gjøre. Men alt for kjærligheten! Selvfølgelig heier jeg på Aafk!

Jeg har fjernet de fine lysestakene fra stuebordet og funnet frem skjerfet mitt. Nå krysser jeg alt har for at Aafk skal begynne å spille ball og vinne denne kampen!!

Yogafotoshoot

Ja det er riktig, 38 år og bare gått på yoga i kanskje 1,5 år. Litt skummelt å delta på en yogafotoshott.. YaYoga nede i byen skulle ta bilder til ny nettside etc og når man blir spurt om å være med stiller man opp for lokalebedrifter. Pleier ikke å ta på mascara før jeg trener, men det gjorde jeg i dag. Leppestift også. Veldig dum ide. Når rommet er fullt av andre yogadamer og man begynner å praktisere blir det varmt ? veldig varmt? Så varmt at jeg kjenner det renner fra pannen og ser svetten treffer yogamatten. Syntes det var ubehagelig de første gangene at man blir så svett, faktisk gjennomvåt, men kjenner at da kommer man dypere inn i de ulike stillingene. Uansett, når man ikke har på vannfast mascara så ble det mer Halloween yoga. Når man tørker seg i ansiktet og ser at singleten er svart, ja da vet man at yoga og mascara er ikke en god kombo.

Uansett var det en ny supertime hos Yayoga og en god start på lørdagen!

Heldige meg er sammen med «rosemannen» i Holmestrand

Dette blir kanskje litt skrytete for noen, men for meg starter det helgen på den perfekte måten. Kanskje er det noen baktanker, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg blir like glad hver gang!

Fredag er den beste dagen i uken. Torstein har som regel hjemmekontor og siden jeg jobber i Holmestrand tar vi gjerne en kaffedate i byen til lunsj. På fredag er det heller ingen aktiviteter på barna. Når jeg kommer hjem fra kontoret er fredagsspillelisten på og veldig ofte (nesten hver fredag) står det en bukett med roser pent pakket inn på benken.  

Som nyforelsket får man kanskje oftere blomster enn gjennomsnittet. Jeg er så heldig at kjæresten min kanskje fortsatt er litt nyforelsket, selv om vi har datet i 4 år. Hun som jobber i blomsterbutikken har kommentert at Torstein er den som kjøper mest roser i Holmestrand! Heldige meg :)

God helg fra Holmestrand!

Sånn er det ikke i Oslo..

Det jeg viste om Holmestrand før jeg selv flyttet hit:

  • En på gamle jobben vokste opp her
  • E18 gikk gjennom byen tidligere

Nå tre år senere er jeg litt mer kjent med byen og området, det er utrolig mye positiv på denne plassen. Kommer til å skrive mer om det senere, men i dag har jeg sittet gjennom to håndballtreninger alene og da går tankene. I Høyanghallen som hallen her heter skjer «alt». Hadde det ikke vært for at han på 13 skulle spille kamp i Porsgunn i dag, har alle tre barna trening i denne hallen. Helt genialt for oss som må kjøre de på diverse aktiviteter.

Datteren min på 8 liker å prøve nye ting så vi har vært gjennom noen idretter. I denne hallen er det svømmehall, klatrevegg, bouldrevegg, to håndballhaller, RG trening, Kulturskolen med diverse instrumenter, korps, drill og sikkert andre ting som jeg ikke har fått med meg enda.

Hører fra venninner i Oslo at aktivitetskabalen kan være en utfordring for barna skal være på ulike steder, her i Holmestrand skjer alt i samme hall!

Siden det bare var oss jentene hjemme til kveldsmat i dag ble det vafler og smoothie. Skikkelig koselig jentekveld!

Guilty pleasure

Det går i perioder, noen ganger flere kvelder på rad og så flere uker uten. Det er ikke noe jeg sier så veldig høyt, men det kan være noen artige samtalestartere i lunsjen eller etter noen drinker.

Torstein river seg i håret og lurer sikker på hva slags dame han har dratt med seg til Holmestrand.

Ser nå i etterkant at man har litt for mye fritid som ung før man begynner på «A4 livet». Som au-pair og senere student i USA hadde man en del fri på dagtid. Man shoppet litt, trente litt og var med venner. Ofte så man også på TV. Det var der jeg ble introdusert for de drøyeste tv-programmene. Jeg blir fasinert av hva folk stiller opp på på tv og hvor mye rart folk gjør. Tv-programmet Judge Judy med sine småfrekke kommentarer til folk som saksøker hverandre for de rarest ting og all verdens dokumentarer om sykdommer og sære interesser.

Denne fasinasjonen har ikke gitt seg med årene. Mine «guilty pleasure» når det kommer til tv titting er tv kanalen TLC, med sine forskjellige realityserier og dokumentarer. Når jeg ser på disse programmene føler jeg at mitt liv er ganske «perfekt». Det setter ting i perspektiv, når jeg ser hva slag utfordringer «my gorgeos 600 pound life» menneskene har, sitter jeg igjen med følelsen av at jeg skal være takknemlig for å ha en kropp som fungerer og de ekstra 5 kg som jeg ønsker å blitt kvitt kanskje ikke er så farlig likevel.

Han får bare rive seg litt i håret når dette trash tv behovet melder seg :)

Periodetrening

Periodetrening er noe jeg er godt kjent med. Jeg ser et treningsprogram på nettet, kjøper en DVD eller leser et treningsprogram i et blad og starter med godt mot. Så kommer hverdagen, programmet var kanskje ikke så spennende allikevel, kroppen min forandrer seg ikke og ser langt fra ut som kroppene til de som har gjort dette programmet før meg. Jeg kan relatere til «før» bildene, men aldri «etter» bildene.

Medlemskap på treningssenter har jeg gitt opp for lenge siden, men prøver å jogge en del. Det krever veldig lite forberedelser og utstyr. Allikevel når november kommer er det akkurat som motivasjonen for å løpe er frosset fast. Selv om jeg i et optimistisk øyeblikk kjøpte piggjoggesko.

Så istedenfor prøver jeg med «mer mosjon i hverdagen», men når man sitter på en kontorstol 8 timer om dagen er det vanskelig. Kjæresten min og jeg har vært veldig flinke de siste ukene og gått en god time hver kveld. Allikevel er det langt igjen til å få 10 000 skritt hver dag som egentlig er målet.

Når sola skinner igjen til våren og nye joggesko er kjøpt inn, da stiger motivasjonen i takt med gradestokken og at bikinikroppen 2018 ikke er langt unna.

Blir kos foran peisen i kveld...

Elsker kaker som ikke må stekes

Å lage middag er kjedelig, men heldigvis så sørger kjæresten min for at familien får middag og annen mat servert på bordet. Da kan jeg konsentrere meg om mye morsommere ting, nemlig å lage kaker og deserter.

Et tips for å få en vellykket kake er å velge en kake som ikke skal stekes. Da kan det ikke gå galt. I dag har jeg vært fadder for det nydelige tantebarnet mitt og søsteren min «bestilte» Oreokake til dåpsfesten.

Fire favorittkaker for meg er; Ostekake, Sjokoladekake, Cappuccinokake og Oreokake. Man trenger ikke kunne bake all verdens med kaker. Disse fire kakene dekker alle behov og samtidig er de superlette å lage. Sjokoladekake og Oreokake liker de fleste barn, Ostekake og Cappuccinokake til de voksne.

Vet ikke helt hvor jeg fant denne oppskriften på Oreokake for noen år siden, men den slår aldri feil og fatet blir alltid tomt.

Bunn:
smelt 100 g smør
knus 350 g med oreokjeks. Jeg bruker å legge kjeksen i en pose og bruker en kjevle for å knuse de
Bland smør og kjeks sammen og trykk de ned i en rund form.

Kremfyll:
Miks 200 g Philadelphia light og 2,5 dl melis sammen i en bolle
I en annen bolle pisker du 2 dl med kremfløte til det er stiv krem.
Miks alt godt sammen og smør kremen forsiktig over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet.

Sjokolademousse
Jeg kjøper Freia sjokolademousse på butikken og blander den med 2 dl melk slik som fremgangsmåten på pakken sier. Så knuser jeg litt ekstra oreokjeks og blander de forsiktig inn i den ferdige moussen.

Mer krem:
Siste laget på kaken er krem for pynt. Bruk 1,5 dl kremfløte og 1 god ts vaniljesukker og pisk til stiv krem. La det avkjøle seg litt i kjøleskapet før kaken pyntes etter ønske.

Jeg dro hjem med tomt kakefat igjen :)

Sjokolade dilemma

På morgenen i dag begynte kjæresten min å rydde i boden for å finne frem litt vinterting eller noe. Jeg holdt meg langt unna og latet som jeg hadde masse annet å rydde i topp etasjen vår. Satt egentlig å så en ny episode av Californication, men det viste ikke han. (Før nå)

Plutselig roper han på meg og sier det er veldig viktig at jeg kommer ned. Der står Torstein med det største gliset og lurer på hvorfor en halvspist pose med M&M ligger i en vintersko?  Og har jeg seriøst spist opp hele Tobleronen han kjøpte i Sverige forrige uke?! Jeg var tatt på fersken. Hadde ikke sjanse i havet å bortforklare dette, så det var bare å legge seg helt flat. Heldigvis så er han godt kjent med mitt sug etter sjokolade. Med et glimt i øyet så mener han at det er en diagnose for slikt :)

Jeg kjenner suget etter sjokolade hver dag og spiser ofte sjokolade i det skjulte så barna ikke skal se den dårlige vanen min. Til de sier jeg at man bare skal spise godteri i helgen. Gjør som jeg sier og ikke hva jeg gjør, er det noe som heter..

Et av triksene jeg bruker for at kjæresten min ikke skal se at jeg har spist enda en rad av sjokoladeplaten i kjøleskapet, er at når jeg kjøper inn sjokoladen passer jeg på at den ligger på øverste hylle i kjøleskapet og har plass til å ligge med hele lengden sin. Når jeg tar en ny rekke og ikke bøyer sjokoladepapiret ser det ut som om hele sjokoladen fortsatt ligger der, selv om det bare er en liten firkant igjen. Hvor mange rader er det igjen her? :)

Etter å ha vært samboere i tre år har han lært noe, nå skriver han navnet sitt på de sjokoladene han vil ha..

Hele Norge lukter taco :)

Plutselig var man barnefri på en fredag, men når minstemann er 8 år er det ikke så stort behov for barnefri lenger. Fredagen blir som den vanligvis er, med eller uten barn. Bortsett fra at badingen i svømmehallen i dag er byttet ut med gåtur i nabolaget. Jeg har ikke tenkt på det før, kanskje fordi jeg  vanligvis ikke er ute og går kl 18 på en fredag. Det lukter faktisk taco i flere nabolag. Vet at mange spiser taco på en fredag, og nå har tacofredag fått en ny mening - Hele Norge lukter taco :)

Hos oss er det sjelden tacofredag, til barnas store skuffelse noen ganger. Ikke det at de aldri får taco. (Hva er galt med tacotirsdag??)  Vi kjører reker og/eller krabbe hver fredag. Snuppa mi har skrellet reker siden hun var 3 år og er med på rekemiddagen. De to andre er ikke helt der, men fredag er den dagen vi gjør unntak på at alle skal spise samme middag. Reker til de voksne og kyllingvinger til barna. Da er alle fornøyd!

Avslutter uken med reker og vin sammen med min kjære som vanlig, jeg bør nok ikke «disse» fredagstacoen for høyt for vi har rekefredag så å si hver uke?

3 planer på en torsdag

En hel dag fri og kun tre planer for dagen! Jeg kjente det boblet av lykke i hele kroppen i dag tidlig, dette blir en bra dag! Det kan bare regne så mye det vil, jeg har en bil som endelig fungerer, mobilen er på lydløs og jobbmailen er slått av. Greit å kunne sette seg selv litt på ladding i en ellers så hektisk hverdag.

Plan 1:  Lage Amerikanske pannekaker til frokost og spise de sammen med snuppa mi. Til vanlig spiser jeg tørre knekkebrød alene på kontoret. Det er ekstra hyggelig å spise varm mat sammen med deler av familien.

Plan 2: Være med på Ashtanga 75 min nede i byen. Å starte dagen hos YaYoga er den beste starten på dagen. Kroppen er mer tilbøyelig til å komme dypere ned i stillingene og motivasjonen er høyere. Når magen ikke er full av middag, er den heller ikke så mye i «veien» og jeg trenger ikke tenke så mye på hvordan den ser ut i de ulike posisjonene.

Plan 3: Begynne på julegaven til familien. Den ble nesten ferdig :)

Tiden flyr når man har det gøy og middagstiden kom litt brått på. Vanligvis er det kjæresten min som lager middag så jeg tenker ikke så mye på det. Middagen står bare på bordet når jeg er sulten..  Heldigvis hadde vi en frossen fiskegrateng i fryseren.

Kanskje det beste med å ha fri en torsdag -  kun 1 dag på kontoret så er det faktisk fri og helg igjen. Helt genialt!

Luksus i hverdagen når man er "voksen"

Vår hverdag i Holmestrand består av jobb, skole, håndballtreninger, gitarøvinger, yoga, lekser, fullfart middager og kamper. Litt roligere annenhver uke, da det bare er 1 som må kjøres på trening.

Man våkner mandagsmorgen, blunker noen ganger og så er det plutselig fredag. Jeg tenker hvor ble dagene av?! Hva skjedde med denne uken? Det er disse dagene som er livet. De blir bare borte i en evig strøm av de samme tingene hver uke.

Vi er nok ikke så unike, mange har det nok slik som oss. Midt opp i logistikkstresset så varmer det hjertet å se at barna stråler med det de driver med. Mestringsfølelsen og gleden man ser på barna gjør at man fort glemmer alt det hektiske rundt. Når kvelden kommer så kan man se tilbake på enda en hektisk, men bra dag.

I morgen blir en herlig dag! (På kontoret har vi fått beskjed at alt av oppsparte timer skal avspaseres innen 31.12.17.) Jeg er snill pike og gjør som jeg får beskjed om :) Ikke bare gleder jeg meg til fri i morgen, men i kveld blir som en «fredag» midt i uken. Dobbellykke og skikkelig luksus!

Karamell pudding til første farsdag

Å slippe å lage mat er en drøm! Så for å gi noe igjen til mannen som lager middag til meg hver dag har jeg tenkt lenge på å lage favorittdesserten hans, hjemmelaget karamell pudding. Jeg har aldri laget karamell pudding og ikke liker jeg det heller. Hva gjør man ikke for de man er glad i? :)

Oppskriften hos «Det søte liv» ser ved første øyekast gjennomførbar ut. Ikke trenger man masse fancy ingredienser. En del bakeprosjekter stopper opp fordi listen over ingredienser er så lang at bare det å skulle handle alt sammen blir for mye stress.

Har tidligere hørt at det er «en kunst» å lage karamell pudding og mye som kan gå feil. Må ikke piske eggene for hardt, sukkeret stivner for fort, puddingen blir for mye stekt, det kommer tunneler i puddingen osv.  Ikke rart man føler presset.

Lærer fort at å lage karamell pudding må planlegges, den må faktisk lages dagen før man skal servere den. Etter å ha gjort mye jeg aldri har gjort tidligere ved andre bakeprosjekter står puddingen i vannbad inne i ovnen. Så 1 natt i kjøleskapet, og puddingen ser forferdelig skrukkete ut. Heldigvis skal den skrukkete siden ned..

Føles nesten som eksamen når puddingen endelig står på bordet, Torstein skal avgi sin dom om min aller første karamell pudding. Han forsyner seg godt og jeg må innrømme at den ser ut som en karamell pudding uten «hemmelige tunneler». Heldigvis ga Torstein terningkast 6!! Den smakte kjempegodt! Puh, da kan jeg puste ut og innrømme at det var faktisk ganske enkelt å lage karamell pudding.  Er litt kjedelig å lage en dessert man ikke liker selv.. Siden det er første farsdag er jeg ekstra grei :)

Farsdag/bonusfarsdag feiring og dilemmaer.

Når det er dine og mine barn blir det noen litt utfordrende situasjoner på merkedager som i dag. Farsdag er ikke en universell dag som feires likt i alle land. I dag feirer vi farsdag i Norge, men faren til datteren min bor ikke i Norge. Han bor i USA og feirer farsdag i juni. Mens datteren til kjæresten min har stengt seg inne på rommet sitt og laget diverse spennende gaver til faren sin, vet jeg ikke hva min datter på 8 år tenker om farsdag.

I dag tidlig kom begge jentene syngende inn på soverommet vårt og begge var like ivrige for å vise Torstein tegningene og gavene de hadde laget til han. Det sies at et bilde sier mer enn 1000 ord og det kan jeg være enig i. Treffende bilde av gavene til Torstein i en moderne familien.

Selv har foreldrene mine vært gift siden tidenes morgen og er fortsatt lykkelig gift. Jeg har ingen ide om hvordan det er å vokse opp uten begge foreldrene mine som støtte hele veien.

Dilemma to på en slik dag er skal man gjøre stas på faren til barnet sitt? Min nye kjæreste som er en god bonuspappa for henne? Eller begge?

Uansett er farsdag en hyggelig dag og en fin mulighet til å snakke rundt emnet pappa :)

Herregud så sprek jeg blir!

Å være uten bil når du bor i en småby er til tider utfordrende. Det går ikke en ny trikk om 5 minutter. Min kjære er supersnill og kjører meg til kontoret hver morgen, men så skal man hjem igjen også.

Jeg føler meg supersporty som har løpt hjem flere ganger de siste to ukene. Det er litt tiltak og kroppen lurer på hva jeg holder på med. I går var den perfekte dagen å løpe hjem på, sola skinte og jeg kunne dra litt tidligere.  

Det ble en tung tur hjem og 6 km føltes som 6 mil. Du vet du er sliten når du kommer til en fartsdump og må ta deg sammen for å ikke gå over fartsdumpen. Kommer hjem ganske sliten og oppdager at jeg har ikke husnøkkel med meg (den henger jo vanligvis fast i bilnøkkelen). Jeg blir kjørt til kontoret, og barna går etter oss. Tenkte ikke på å ha med nøkkel. Heldigvis kom datteren min hjem etter ikke altfor lenge?

Verkstedet får fortsatt ikke liv i bilen, så jeg må nok belage meg på noen flere «6 mils» turer hjem neste uke. Herregud så sprek jeg blir!

Drømmelunsj

 

Er det noe jeg savner fra arbeidslivet i Washington DC er det lunchbreak, der borte har man 1 time lunsjpause. Det er veldig vanlig at lunsjen inntas på en av de lokale restaurantene. I dag er valget om jeg skal ha gulost eller brunost, brød eller knekkebrød? hmm spennende valg. I USA var valget fra hvilken del av verden har man lyst å spise i dag. Og til en fornuftig pris. Savnet etter tørre brødskiver var ikke stort.

I Norge har vi bare 30 min lunsjpause så det blir en bitteliten enkel latte hvis man går ut for lunsj. Noen fredager inviterer kjæresten min meg med ut på lunsj. Det er veldig hyggelig og gir følelsen av litt ekstra helg. Vi bor langt unna til at vi kan spise lunsj på Løkka eller noe eksotisk på Grønland, så det blir downtown Holmestrand. Da ble valgmulighetene med ett begrenset. Asiatisk eller blingser?

Ikke noe negativ mot Holmestrand, det er et idyllisk sted mellom mai og august. Drikke en cafelatte på bryggekanten i lunsjen gir litt feriefølelse selv om arbeidsoppgavene på kontoret er mange. Nå er det november og ikke fullt så kos å gå en stripe langs brygga?

November er som Halloween, hver dag.

Selv om jeg ikke ville innrømme det, når jeg enda bodde hjemme hos foreldrene mine var det litt trygt at pappa gikk tur med hunden vår på 60 kg forbi ungdomsklubben helt tilfeldig «akkurat» når den stengte. Selv om han måtte gå minst 10 meter bak meg viste jeg at han var der.

Nå er rollene snudd og plutselig skal Jeg være den voksene som passer på at datteren min kommer trygt hjem fra venninnene sine. Det er en grunn til at det heter november mørke, det er som Halloween hver kveld, bare at du kan ikke se hvem som er skummel. Alle du møter kan være et potensielt spøkelse som ikke ønsker deg godt.

Uten at jeg sier det høyt er jeg nok litt mørkeredd. Så når jeg skulle hente datteren min hos en venninne tidligere i kveld, måtte kjæresten min følge meg så jeg kunne følge datteren min. Han trengte ikke å gå 10 meter bak da..

Godt barna ikke arver alle dumme tanker man har, for datteren min satte seg på sykkelen og forsvant hjem!

Sykebilfravær?

Jeg kaller det kassebilen min, men det er egentlig en funksjonell Touran. Den har startet hver dag i over 7 år, men nå er slutt. Ikke en lyd fra motoren når nøkkelen vris om og bilen vanligvis skal starte. Ikke sa den ifra heller, bare helt plutselig satte den seg på bakhjulene. Vet jeg ikke har vasket den hver 4 uke som er anbefalt, eller polert den, eller parkert den i garasjen eller kjørt pent med den.

Det er omtrent 6 km til kontoret fra der jeg bor og jeg har tenkt hele våren og hele sommeren og faktisk litt av høsten at jeg burde sykle til jobb. Få inn mer hverdagsmosjon som alle maser om. Det er alltid en grunn til å kjøre bil allikevel! Å starte å sykle i november skjer ikke, selv ikke med vinterdekk til sykkel.

Sammen med naboen fikk vi dyttet kassebilen utfor bakken, men fortsatt ikke noe tegn til liv. Da ble det en dobbel kjerringknute og kjæresten min fikk dratt bilen til nærmeste verksted. Beklager til alle som måtte kjøre i kø bak oss i kveld...

Kanskje jeg må skaffe meg sykebilmelding til uka  :)

Hva er det med Italienske truser?

Mammaen min er i overkant begeistret for Italia og jeg er utrolig stolt av henne at hun lever ut den Italienske drømmen sin. Vi har mange fine minner fra diverse små landsbyer rundt om Italia. Hver gang mamma er i Italia kommer hun hjem med små koselige gaver til barna og meg.

Det har blitt en del truser fra det Italienske merket Intimissimi. De er kjempefine, men jeg sliter med en liten detalj. Jeg er 38 år og vært gjennom de fleste varianter av truser for jenter oppgjennom. Selv de minste trusene som egentlig kun består av noen tråder her og der har jeg ikke hatt noen utfordringer med.

Det er nesten litt flaut, men jeg forstår ikke hva som er bak og frem på disse trusene.. Fordi, det er blonder og pynt på en side og glatt silke på den andre siden. Automatisk tror jeg at siden med blonde skal være foran, men der er det en lapp. Datteren min kommenterte i dag tidlig at «mamma du har tatt på trusen feil vei, lappen er foran» og lo godt.

Utfordringen er at trusen sitter bra uansett hvilken vei jeg prøver. Kanskje er Italienske kvinner så «heldige» at alle trusene deres kommer som en «kan brukes på begge sider» variant».

Hvilken vei skal de egentlig brukes?? :)

Fra Washington DC til Holmestrand...

Har tenkt mye på hva jeg skal skrive om i det første innlegget, siden det bør være både smart og interessant.

Det er fasinerende at det som kan være en liten avgjørelse akkurat da avgjør hvordan man lever livet. Jeg var ferdig med russefeiring og det eneste jeg viste var at jeg ikke skulle studere til høsten. "Alle" søkte på folkehøgskole, så da gjorde jeg det også. Der fikk jeg mange gode venninner og under en fest skålte vi og bestemte at vi drar til Amerika til høsten. Som sagt så gjort. Living "the American dream" utenfor Washington DC var ganske kult når man var 20 år.

7 år senere gikk flyttelasset tilbake over Atlanteren og en ny tilværelse midt i Storo krysset startet. Som nyutdannet landet jeg drømmejobben i markedsavdelingen i et av de store TV-husene i Norge.

Flyttet videre til landlige Holmlia og skulle begynne på det Norske A4 livet. På Holmlia fikk jeg stakittgjerde og kjøpte en hund (noen av mine utenlandske naboer mente det var en ponni) fikk en skjønn jente og ble skilt.

Hadde aldri i min villeste fantasi tenkt at jeg skulle ende opp i bittelille Holmestrand. Kjæresten min i dag møtte jeg på nettet og jeg falt pladask. Så mens vi var på kjærestur til New York og hadde litt Cavabobler i kroppen bestemte vi oss for å kjøpe et hus vi hadde sett på finn.no. Vi kjøpte huset etter kun 8 mnd. bekjentskap i en "by" jeg viste veldig lite om. Det har det gått overaskende fint, MEN det er ikke bare «romantisk» å bo på et sted som har færre innbyggere enn Holmlia....

    Utsikt fra huset