hits

desember 2017

Nødvendig selvpining?

Snart slutt på 2017 og mye snakk om nyttårsforsetter. Er litt usikker på om jeg skal ha noen i år. Det er bare ett nyttårsforsett som fortsatt gjelder etter 38 nyttårsaftener. Alle andre har glippet på en eller annen måte. I 2013 bestemte jeg meg for at jeg skal begynne å drikke kaffe. Ble store mengder Baileys og kaffe på selve nyttårsaften for å gradvis trappe ned med Baileysen. Sier seg selv at det ble en tung 1.nyttårsdag. I dag drikker jeg kaffe, ikke svart, men cafelatte og cappuccino. Eller «bykaffe» som vennene mine i Holmestrand kaller det.

Hører på radio at det er populært med økonomiske nyttårsforsetter for 2018. Det høres kjedelig ut.. Jeg burde drikke mindre Cava, kjøpe færre lysestaker, trene mer, spise mer grønnsaker, men alt det er også ganske kjedelig.

Har begynt å trappe ned på godterispisingen de siste dagene. Jeg ser selv at det ikke er ikke normalt å spise sjokolade før frokost, etter frokost, når ingen ser det, etter middag og til kveldsmat.. Ikke at hver dag er så ille, men jeg innrømmer at jeg spiser altfor mye sjokolade.

Tror det var i fjor at jeg hadde som nyttårsforsett å slutte med sjokolade og det holdt i 18 dager. Da sprakk jeg totalt og det tror jeg de jeg bor med syntes var greit. Blir ganske grinete hvis jeg ikke får sjokolade. For 2018 tenker jeg å ikke være streng, men bare spise sjokolade på fredager, lørdager og feriedager. Kanskje jeg holder lenger enn 18 dager denne gangen.

Hvorfor pine seg selv hvert år? Jeg håper ved å kutte ut mye sjokolade at tannlegen ikke finner flere hull, men det er mest skummelt at kroppen er blitt så avhengig av sukkeret. Jeg får abstinenser hvis jeg ikke spiser det hver dag. Vi får se hvor lenge familien min holder ut.  Man skal leve livet og da kan man ikke kutte ut alt som er godt. Jeg tror på å redusere framfor å kutte ut, da blir det også litt mindre selvpining  :)

Noen andre som skal kutte ned på sjokolade i 2018?

Det blir mere klining med smørefrie ski!

I dag er en dag med blandede følelser, Vilde blir (endelig) 10 år, men det er også siste frokost vi spiser sammen alle fem i år.

Etter å ha feiret bursdagsbarnet med godis og gaver på sengen, dro de videre med mammaen sin. Da satt vi tre igjen. Emma forsvant ut i snøen med venner, mens Torstein og jeg gjorde klart til årets første og kanskje siste skitur. Det har lavet ned i hele natt så dette måtte bare bli bra!

Det tar sin tid å pakke sekken, finne frem skitøy og skiutstyr. Skiene var fulle av skismøring fra siste tur, kan bare skylle på meg selv det er jeg som er lat og ikke tar godt vare på skiene mine.

Sekken ble satt igjen hjemme da Emma heller ville være hjemme og leke med vennene sine enn å bli med oss på tur. Selv om det er koselig å gjøre ting sammen, må jeg innrømme at det er litt deilig å gå en voksentur på ski også. 

Var rene julepostkortet i Holmestrand skogen i dag, utrolig fint! Det gir meg så mye energi av å være ute i skogen, spesielt når det er så vakkert som nå. Vi hadde skogen nesten for oss selv, men hver gang vi stoppet og snek til oss et lite kyss ble kladdene under skiene bare større og større.. Selv om alt lå til rette for en superromantisk skitur, ble det ikke lange turen med 1 meter med kladd under hver ski.. Vurderer å kjøre smørefrie ski så jeg slipper alt maset med skismøring og kan nusse når jeg vil :)

Skulle ønske jeg hadde like mye energi som jenter på 8/9 år....

Jeg har et veldig sporty nabopar som vet om masse spennende turer i nærområdet. Jeg er ikke flau over å si at det utnytter vi! Siste turen vi har fått anbefalt er en superfin tur som starter rett utenfor huset vårt «på fjellet» i Holmestrand. Vi går bratt ned fjellsiden og det er spennende for barna, da vi på vei ned må krysse to elver og balansere litt på en smal fjellrygg.

Vel nede er vi ved sjøen og følger de gamle jernbanesporene helt inn til Holmestrand sentrum. Jeg er veldig fornøyd at Holmestrand kommune har fått til denne fine turstien helt nede i sjøkanten. Det er rart at toget gikk akkurat her for 1 år siden.

Når man har med to sporty småjenter må vi ta et lite cafestopp før vi tar heisen 70 m opp gjennom fjellet igjen og tusler hjem. Turen ble på 9,9 km og det er ikke verst for to jenter på 8 og 9 år (10 år i morgen).

Jeg skal innrømme at den siste bakken opp til huset var litt tung, foran meg ser jeg jentene løpe oppover. De skulle komme først hjem?Telefonen min viste 14 663 skritt etter turen, og det er hvor langt jeg gikk. Jentene har gått mange flere skritt siden de løper frem og tilbake og skal undersøke alt mulig langs veien. De klagde ikke en gang, er stolt av de! Ikke rart at når vi tusler en liten runde i nabolaget og de sier de er slitene, har jeg litt problemer med å tro på de :)

Skal noen til Holmestrand kan jeg anbefale på det sterkeste å ta seg en tur langs den gamle toglinjen. Like fin i desember som i mai!

Unødvendige bekymringer med julefeiring med dine og mine

Når kjernefamilien ikke lenger eksisterer blir det noen nye utfordringer når det kommer til høytider og fridager. Forskjellige tradisjoner skal bli til nye tradisjoner for en ny familiesammensetning.

Nå bor minstemann hos oss hele tiden så foreløpig er det kun de to eldste som bytter på hvem de er hos på julekvelden. I år var det vår tur til å være alle sammen på kvelden og i romjulen. Samtidig som jeg hadde invitert foreldrene mine. Her var det flere som ikke har feiret jul sammen tidligere, og jeg var litt spent på hvordan det skulle gå.

Det har vært en del skriverier i avisene de siste ukene om at man må ta hensyn til at barn ikke alltid syntes det er så moro å feire jul med andre de ikke kjenner godt. Samtidig vil jeg ikke at foreldrene mine skal sitte bare de to på julekvelden. Det blir mange hensyn å ta og i etterkant ser jeg at det (og at jeg var på fest på torsdagen) var årsaken til at jeg har hatt så vondt i hodet dagene før jul. Jeg vil så gjerne at alle skal ha en hyggelig jul i mitt hus.

Barna her er som barn flest, opptatt av hva som ligger under treet. Noen følger ekstra nøye med på hva de andre får fra de ulike familiene. Jeg syntes hele gavebiten har vært stressende i år. Hvem skal gi til hvem fra de ulike familiene? Hvor likt skal vi ha det når det er så mange familier involvert? Noen familier bruker mer på julegaver enn andre og skal alle som gir gave til min datter også gi gave til bonusbarna mine? Selv om de ikke har møtt de enda? Hvor går grensen for julegave innkjøp?

Noe jeg ikke kan styre i det hele tatt er familien i USA som sender to store pappesker med gaver til Emma. Blir det da urettferdig å åpne de foran de to andre barna? Kanskje de syntes det er kult å se hva barna i USA får i gaver. Samtidig ville familien «over there» se på når Emma pakket opp deres gaver. Det skjønner jeg er stas for dem, men hos oss pakker vi opp en og en gave mens alle ser på.

Godt min nye kjæreste er forståelsesfull og ikke sjalu. På julekvelden facetimet vi med hele eks. familien min, mens min nye familie sitter og ser på. Da blir det flere gaver til minstemann hos oss, og det kan være litt sårt for de to andre. Bonusbarna får gaver fra moren sin og hennes familie, men de åpnes ikke hos oss. Føler litt at uansett hva jeg gjør så kan noen bli litt lei seg.

Det ble en veldig hyggelig julekveld og jeg ser at det var helt unødvendig å bekymre seg for kvelden og gave utdelingen. Heldigvis er det et helt år til neste gang!

Alt for barna på julekvelden!

Hvor tro skal man være til juletradisjoner? Skal man fortsette å servere den samme desserten år etter år selv om ingen av barna liker den? Så lenge jeg kan huske har det vært riskrem med rød saus til dessert på julaften. Det er supergodt! I år skal alle barna feire julekvelden hos oss og ingen av de liker riskrem.

Alt det vi gjør i førjulstiden er for og med barna, og selve julekvelden er også et høydepunkt med barn. I år dropper vi riskremen istedenfor har jeg laget en veldig enkel men god og barnevennlig is dessert.

Alt du trenger er vanilje is, smash, vaffelkjeks, Maldon salt og sjokoladesaus.

Slik gjør du:
La isen tine litt før du lager iskuler og dekker hele formen med iskuler.
Legg smash og vaffelkjeks oppå isen
Strø litt Maldonsalt over formen og pynt med sjokoladesaus til slutt.

Enkelt og godt. Alle barna tok bølgen når jeg fortalte vi lager noe annet til dessert en den tradisjonelle riskremen :)

GOD JUL!

#hvaskjeriHortenforbliriHorten

Festene med kontoret er alltid innholdsrike og som regel blir vi kastet ut en eller annen gang ila kvelden. Festen i går var intet unntak ? same procedures as last year-.

Vi startet kvelden på Horten Microbryggeri med julemat og diverse ikke overaskende mye forskjellig øl. Jeg liker ikke øl og uansett hvor mye jeg har prøvd å like det oppgjennom, øl går bare ikke ned? Jeg bestilte et glass Prosecco og var superhappy når servitøren bekreftet at det hadde de. Ikke viste jeg at de serverer Prosecco med ølsmak. Tidenens nedtur. Bestilte et glass med hvitvin og kanskje hang smaken igjen fra Ølproseccoen, men vinen smakte også øl. Tredje forsøk ble en Baileys og den kom uten hint eller smak av øl!!

Horten Microbryggeri er stedet for dere som liker å drikke øl i et hyggelig lokale med kunnskapsrike servitører.

Neste stopp Laze, her blir det sikkert fint, men når vi var der var det fortsatt en byggeplass, så vi gikk fort videre. Hørte de holdt på til 5 i natt med å fikse stedet. Siste stopp, om noe ufrivillig, var Glassmagasinet i Horten. Jeg er overasket over at vi igjen var på et hyggelig sted. Her har vi i Holmestrand mye å lære. Kult interiør, gode drinker, diverse drikkespill, biljard og god atmosfære til å prate.

Når politiet truer med å kjøre en av kollegaene dine hjem er det på tide å ta kvelden.. Pakket drosjen full av mannfolka på jobben og fikk oss hjem til Holmestrand.

Topp kveld, men litt mindre topp i dag. Godt det er sol og solbrillevær.

"Maks" klar for julebord.

Tid for julebord med kontoret! Det blir alltid interessant, siden vi er et lite selskap med vidt forskjellige personligheter. I kveld blir det spesielt da vi sier hadet til gründeren og tidligere daglige leder av selskapet, og samtidig har vi med ny daglig leder. En avslutningsfest, men også et nytt år, nye muligheter fest.

Turen går til Horten microbryggeri med diverse øl smaking. Det er sikkert kult for gutta på jobben, men jeg drikker ikke øl så håper de serverer noe med bobler også.. Så skal vi teste ut det nye in-stedet, Laze, i Horten som åpner i morgen.

Alt er klart for en kul kveld! Det eneste som er kjipt er at formen som har vært dårlig siden lørdag ikke er mye bedre. Har vesken full av paracet, nesespray, lommetørkle og diverse halsdrops. Da er det bare litt sminke og kjole på så er man klar!

Jeg må ha vært snill pike i år..

og den er min, bare min! Det er viktig å leve i nuet og derfor i et spontant øyeblikk kjøpte jeg meg en ny litt mer stiligere bil. Som ugift kan jeg ikke si konebil, men satser på at Torstein syntes det er litt mer stas at kjæresten hans kjører en snerten cab, enn familiebilen delux.

Tidligere har jeg levd etter «bil er bil» prinsippet, det har ikke vært viktig hvilken bil jeg kjørte. Jeg har kjørt «kulere» biler enn Touran i min «ungdom».

Spesielt årene i USA var man borti noen fine biler. Så kom bikkje på 80 kg og barn, og igjen kjøpte jeg en bil spontant. Jeg tuslet rundt på showrommet hos Møller mens jeg ventet på service på golfen min. Der stod det en Touran med bagasjerommet åpent, jeg gikk bort og satte barnevognen rett inn i bagasjerommet uten å slå sammen vognen. Da satt jeg igjen golfen og kjørte hjem i en Touran.

Nå har jeg verken bikkje eller barnevogn, og siden jeg bor på «solkysten» i Vestfold gikk jeg for den praktiske typen cabriolet.

At det er minus 11 kuldegrader ute spiller ingen rolle, jentene var storfornøyde med valg av ny bil!

Fra nå av kjører jeg ikke til kontoret, jeg cruiser!

Syntes bilen passer veldig fint utenfor huset ja :)

 

 

Superenkle glitterstjerner for barna

Hos oss har det blitt ganske mange stjerner denne vinteren. Det er visst like gøy hver gang. Stjernene krever lite forberedelser og er kjempegøy for barn i alle aldere.

Alt du trenger er:
Ispinner
Gjennomsiktig lim eller lim med glitter
Glitter
«Edelstener»
 

Deretter dekorerer man fire ispinner på en side og lar de tørke. Når det er gjort limer man de oppå hverandre slik som på bilde. La det tørke igjen. Så er det bare å dekorere vinduer eller en vegg, vi bruker skoletyggis til å feste de på veggen.

Superlett, morsomt og fine julegaver :)

Den årlige diskusjonen..

Den årlige diskusjonen er igjen oppe for debatt. Når skal juletreet inn i varmen?! Hos foreldrene mine pyntet vi juletreet på lille juleaften. Etter flere år i USA hvor mange setter opp juletreet i slutten av november syntes jeg det var en hyggelig tradisjon. Da går man rundt med skikkelig julefølelse hele desember. De som kjenner meg godt vet at rødt er og har vært yndlingsfargen min siden tidenes morgen. Å kunne dekorere huset i rødt uten noen innvendinger fra noen er en ønskedrøm som går i oppfyllelse hvert år :)

Etter at jeg flyttet hjem til Oslo og fikk barn har både treet og julepynten vært klar 1.desember, jeg kan til nød strekke meg til første helgen i desember. Torstein og jeg har bodd sammen i tre år og like lenge har vi hatt denne diskusjonen gående. Torstein er veldig klar på at 1.desember er altfor tidlig for juletre og julepynt. Jeg får ikke lov å sette frem en liten julenisse engang.

I dag er det 17. desember og det står ikke noe tre i stuen. Treet står i garasjen så jeg er et steg nærmere stuen? Når vi er en moderne familie med 50/50 fordeling må det gjerne litt planlegging til når hele familien skal være med på aktiviteter. Skal hele familien få pyntet treet sammen må vi gjøre det seneste onsdag denne uken. Jeg øyner et håp om at kanskje treet står oppe i morgen.

Har fått noen tilbakemeldinger om hvorfor jeg lar mannen i huset bestemme når juletreet skal settes opp. Jeg får som regel gjøre akkurat som jeg vil med det meste og derfor trumfer jeg ikke gjennom dette med juletreet. Må la han få bestemme noe :)

MEN det er oppe til diskusjon hvert år. Når er det egentlig vanlig at man setter opp juletreet?

Julebordlus...

Jeg har mistet tellingen for hvor mange meldinger jeg har fått angående lus på skolen, vi må sjekke igjen og igjen og igjen. Ja det er viktig at alle sjekker siden det er så smittsomt, men hva med smittsom voksen lus?!

Nå er det julebord for alle pengene og når man har vært i arbeidslivet noe år, har man sett hva som lett kan skje på et julebord. Jeg er forundret over den norske julebordstradisjonen hvor voksne folk oppfører seg som om de er på et russetreff. Det er tydeligvis ingen begrensinger på hva enkelte får seg til å gjøre. Jeg har vært på noen «Christmasparties» i USA og der er det helt andre normer som gjelder. Der samler man hele selskapet og spiser god mat og koser seg. Selvfølgelig er det alkohol, men jeg tror det bare er Nordmenn som drikker konstant med begge hender når det er åpen bar på et julebord.

Med barna gjerne plassert bort slik at morgendagen ikke starter altfor tidlig og det er lenge siden man har vært på fest er alt lagt til rette for at en lus kan blir til flere lus.

Hadde jeg vært daglig leder med litt humor hadde jeg sendt ut et internt lusevarsel litt før julebordet. Med litt informasjon om lus, spesielt til de som ikke har fått barn enda. Lus flyr ikke rundt i luften og lander på en person, den går fra hår til hår og legger egg, masse egg og suger blod. Har man først fått lus i hus, må sengetøy, puter, klær egentlig alt man har vært borti de siste dagene vaskes og gjerne fryses.

Det er litt kjipt å fortelle sin kjære noen dager etter julebordet at det er lusa som klør i trusa...

FORTSATT GOD JULEBORDSESONG!

Når mannen er borte, kan jeg gjøre som jeg vil..

Som regel får jeg "lov" til å utføre de ideene som dukker opp i hodet mitt. Torstein støtter meg, selv om han sikkert rister litt på hodet når jeg ikke ser det. Vet han var litt oppgitt når jeg stod opp kl syv på en lørdag for å prøve å sy uteputer. Har man en (god) ide må den iverksettes med det samme! helst i går.

Jeg har gått og lurt litt på hvordan jeg kan feste granbar på gelenderet inne for en litt hyggelig julepynt. Torstein sa nei det blir bare granbarnåler overalt. MEN han skulle på møte i Stockholm og bli borte en natt. Da så jeg mitt snitt til å teste ut denne ideen med granbaren jeg hentet i helgen. Ikke at jeg egentlig vil innrømme det, men det var en dårlig ide? OG granbarnåler overalt?

Selv om den lukter plastisk og ikke skoglukt som jeg var ute etter, er jeg veldig fornøyd med resultatet.

Elsker julen hvor man kan pynte og styre litt :)

Litt frekkere «konebil» må være lov

I dag har jeg hatt litt høyere puls en vanlig. Det er ikke fordi jeg hadde et spennende møte på jobb i dag tidlig. MEN en avtale å prøvekjøre en bil. En bil som er litt egoistisk, da ikke hele familien får plass i bilen, men veldig kul..

Etter en tur på E18 og litt rundt i Lier området var avgjørelsen tatt. Denne bilen vil jeg ha!

Det blir ikke det minste trist å ta farvel med kanskje den mest praktiske bilen jeg har hatt. Den nye er akkurat hva jeg har hatt lyst på lenge. Jeg er egoistisk og kanskje i litt tidlig førtiårs krise, men jeg kjøper bilen. Kjenner jeg gleder meg som en unge på julaften til når jeg kan hente den neste uke!!!

 

Teller pepperkakehuset som en sort?!

Lillesøsteren min og jeg har hatt en tradisjon siden jeg kom tilbake fra USA at vi lager julekaker sammen. Det er superhyggelig og blitt en viktig tradisjon for alle barna som er kommet til siden da. Vi begynte med syv sorter første året og siden har det gått sakte med sikkert nedover. Planen for i dag var pepperkaker, kakemenn og berlinerkranser.

Deigen for kakemennene er en oppskrift fra Torstein sin familie og hans barndomsminner. Så den tok han ansvar for. Fra tidligere erfaring blir pepperkakene bedre og stemningen lystigere hvis vi kjøper ferdig pepperkakedeig. Har hatt noen Hakkebakkeskogen situasjoner hvor det smaker som 1 kg farin er byttet ut med 1 kg pepper. Det er ikke like gøy når man har 5 håpefulle som skal smugspise pepperkakedeig.

Etter uendelig mange brett med pepperkaker og kakemenn i alle fasonger var det helt klart på tide med en liten pause. Julebaking skal være såååå hyggelig og alle er blide og søte med mel på nesa. Virkeligheten er ikke helt sånn, i hvert fall ikke hos oss. Så det ble en liten utflukt i skogen bak huset. Jeg har noen ideer med granbar jeg har lyst å teste ut, men først trenger jeg granbar.

Så skal alle disse pepperkakene og kakemennene pyntes. Det er «kaos» igjen, men her kommer fantasien frem og det ble et herlig fargerikt resultat. Flere kan vel kategoriseres mer som godteri med pepperkake under :)

Hvem kunne vite at berlinerkranserdeigen skal stå minst 2 timer i kjøleskapet før den rulles ut?! Jeg handlet bare inn ingrediensene, oppskriften så jeg ikke på før alt pepperkakepyntingen var ferdig. Da var vi helt samstemte at det er fortsatt lenge til jul og vi siden vi skal ha juleverksted neste lørdag blir det juleverksted/mer julebaking neste helg.  Vi blir ferdig til jul!

Teller vi med pepperkakehuset, fudge (skal lages litt nærmere jul), marsipankulene (skal rulles neste lørdag) og pepperkakene fra familien i Ålesund blir det jammen meg syv sorter julekaker i år!

Barna ønsker seg Amerikanske matpakker

Som au-pair «living the fun life» i USA, var alt gøy og spennende. Bare det å kjøre egen bil til skolen med barna og bruke «kiss and ride» feltet var eksotisk og kult. Må innrømme at hva barna spiste til skolelunsj ikke var det jeg tenkte mest på. Familien jeg bodde hos ønsket at barna skulle spise «Lunchables». En eske med ostesticks, pizza, kjeks, skinkebiter, hamburger eller yoghurt. Ekstremt lettvint, men oi så usunt. Ellers gikk det i loff, sjokoladekjeks og potetgull på matpakken.

Nå som jeg er mamma selv tenker jeg litt mer over hva barna skal få i seg i løpet av skoledagen. Aldri i verden om jeg hadde sendt med barna kjeks og kaker på skolematen hver dag. Har vi hatt bursdag skal de selvfølgelig få med seg noe kake, men til hverdags - beklager unger!

Her går matpakkene i Polarbrød/brødskiver, 2 frukt/grønnsaker og kanskje en yoghurt. Det er vist «SÅÅÅÅ kjedelig» «Alle andre får sååå gode matpakker?» Jeg har en god venninne i USA som har to gutter på 10 og 12 år. For sammenligningsgrunnlag spurte jeg henne om hun kan sende meg bilder av lunsjen hun sender med gutta sine. Heldigvis sender hun ikke med de Lunchables som vertsfamilen min gjorde. I USA får barna dessert i matpakken, det er noe jeg ikke skal si høyt til de her hjemme? Ellers er matpakkene ganske like, så argumentet at norske matpakker er «SÅÅÅ kjedelige» holder ikke :)

Her er mine matpakker i uken som gikk

Juleavslutning ala 2017

Ordet juleavslutning er byttet ut med lysfest her i Holmestrand. Jeg er vokst opp med at vi spilte ett eller annet julestykke fra Kristendommen foran foreldrene våre, leste dikt, sang julesanger, spiste pepperkaker og drakk gløgg. Både gløggen og pepperkakene lever fortsatt selv om det er 30 år siden jeg gikk i 3 klasse. Klassen er byttet ut med hele skolen. Små forhold her nede J Veldig hyggelig at hele skolen synger for foreldrene. Skolen står klassevis på rekke, med de søte 1 klassingene først og så videre. Hvor mye de i 5-6-7 klasse helt bakerst synger vet man ikke.

Små forhold gjør også at alle elever med foreldre kan gå rundt samme juletre. (Ja det ble flere sirkler rundt juletreet) Å gå rundt juletreet er alltid gøy! Skjønte fort at julesanger må repeteres ganske kraftig frem mot jul. De satt ikke helt. Jeg trodde de spilte «Du grønne glitrende tre», men det var «Deilig er jordet» gitt. Jaja? Uansett skal jeg lese meg opp på julesanger og kanskje det blir en runde eller ti på selveste julaften.

Tilbake til jule..lysfesten, savner kanskje den litt mer personlige avslutning, se min håpefulle på scenen sammen med klassekameratene sine stotrende fremføre noe de har øvd masse på. Når man skal ta hensyn til alle religioner og feiringer blir det en umulig oppgave for læreren å lage en «gammeldags» juleavslutning. Som rektor sa på skolen, alle religioner har en feiring i løpet av året og lyset er noe alle kan feire. Så skolen har valgt å legge lysfesten til rett før jul, ala juleavslutning. Det hadde ikke vært det samme å ha en lysfest i juni, faklene hadde ikke hatt samme effekt.  Man sier at alt var ikke bedre før, så heretter feirer vi lysfest. LOL!

 

Trygg skolevei

Hver dag er jeg takknemlig for at snuppa mi har verdens tryggeste skolevei. Hun har gått til skolen alene siden 1.klasse. På vei til kontoret kjører jeg forbi små barn som går på fortauet langs veien og er veldig glad ingen i familien min har en sånn skolevei. N går på ungdomsskolen og tar bussen med de andre gutta, mens V har like fin skolevei når hun bor hos moren sin. Vi må kjøre henne til skolen, men hun tar skolebuss hjem.

Hører fra venninner i Oslo at de styrer med følgegupper og at hele tiden en forelder må følge barna til skolen. I USA kjører alle barna til skolen, med mindre de må ta de gule skolebussene. Familien min bodde i et rikt område i suburbia til hovedstaden Washington DC, og jeg fikk beskjed at det var bare «the poor people» som tok bussen. Jeg måtte kjøre barna deres på skolen.

Her er hele skoleveien til E. Bilde er tatt utenfor utgangsdøra vår, og lyset lengst borte er skolen. Hun må gå gjennom hagen, før var det et hull i hekken, men hekken er tatt bort, så tusle gjennom skolegården og inn i klasserommet. Bedre blir det ikke!

Slips glamour!

Jeg liker at min kjære går med slips, problemet er at han hater slips og bruker det kun noen timer på julaften og til nøds i bryllup. Når man er +/- 40 år er det mange skilsmisser, men dessverre få bryllup i omgangskretsen. Da er det julaften igjen og den kommer også dessverre bare en gang i året.

Vet ikke helt hvorfor jeg har en greie for menn i slips. Menn som har dress, fin skjorte og slips ser litt superstjerner ut. Kanskje det er en illusjon på Hollywood som oser av glamour. Når kjæresten min har på slips føler jeg meg også litt glamorøs.

Har selv aldri gått med slips, men syntes nå at menn også kan lide litt for skjønnheten.. Hører de sier det gir en kvelningsfølelse, men ikke stram det helt til da. La det være er lite pusterom inne i slipset.

Så er det selvfølgelig det som «alle» gjør på film, at kvinnen drar mannen i slipset og kysser han på munnen. Det har jeg også lyst å gjøre, jeg har lyst å få litt Hollywood følelse selv om det er mørk og kaldt i Holmestrand akkurat nå.

Siden jeg er kvinne og noen (mange) år yngre enn min kjære er det stor sannsynlighet for at jeg overlever han. Skjønner at han ikke liker slips når han har presisert at han ikke vil ha slips i sin egen begravelse engang.

21 dager igjen til julaften og ny slipsmulighet!

Oslo i mitt hjerte

I dag var det jentedag med en plan - være i Oslo og late som at vi bor der igjen! Ikke ofte jeg er ferdig dusjet kl: 8 på en lørdag og klar for frokost. Vi satt i bilen kvart på ti på vei mot Oslo for å møte en gammel barndomsvenninne og hennes barn. Første stopp var bokhandelen for å handle inn en bursdagspresang til morgendagen, mens vi virrer litt rundt på Norli ser jeg datteren min komme mot meg med et stort glis og blod ut av munn. Hun hadde dratt ut den løse tannen sin sånn helt plutselig. Livet er aldri kjedelig med barn J

Vi møter opp med venninnen min og barna er ivrige etter å ta pariserhjulet. Fordelen med større barn er at jeg slipper å være med opp i pariserhjulet. Det er skikkelig høyt og jeg ser at vognene vingler. Barna kjører og vi står nede og vinker, helt perfekt for min del! Vet pariserhjulet var der i fjor også, men det gir en følelse av storby. Vi kan leke at det er London Eye, bare litt mindre som det vanligvis er i Norge sammenlignet med utlandet. Det er en ny kul severdighet i byen. Kan tenke meg det er mange kjærestepar som tar pariserhjulet på kveldstid, må være skikkelig romantisk.

Ikke nok med det, vi finner enda en morsom greie for barna utenfor Østbanehallen. De kan være inne i en «ekte» snøkule. Superkult! Det er akkurat sånne ting jeg savner med Holmestrand. I Oslo kan man traske rundt og oppleve morsomme ting. I Holmestrand kan du nesten se hele byen fra uansett hvor du er hen. Selv om det i dag var det åpning/avslutning av julegata i Holmestrand, og jeg vet man skal støtte det lokale engasjementet... Nå var suget etter byfølelsen for stort og jeg kjenner at hjerte mitt fortsatt er i Oslo.

Fargerike fudge på 1-2-3

Å lage mat er noe av det kjedeligste jeg kan tenke meg. Det er faktisk morsommere å ta lørdagshandelen på Kiwi enn å lage middag. Heldigvis har jeg funnet en som elsker å lage mat og å stå på kjøkkenet. Lucky me!

Siden jeg har så å si sluttet å lage middag har jeg mer tid til å lage noe godt. Etter sjokolade er fudge på topp tre listen over favoritt smågodt. Jeg har prøvd utallige oppskrifter på fudge, men har aldri fått det til. Fudgen blir for klissete, brenner seg fast i kjelen eller blir for porøs osv. Har tenkt at dette får jeg bare ikke til. Så dukket det opp en annonse fra Coop Mega på en fudge oppskrift. Må bare prøve en gang til tenkte jeg?

Denne oppskriften kan jeg anbefale, superlett å lage og resultatet blir bra hver gang! Fudgen faller i smak hos både barn og voksne. Det beste ? man kan bestemme fargen på fudgen selv!

Har du to timer og sugen på fudge?

  1. Smelt 500g hvit sjokolade og 1 boks med søt kondensert melk i et vannbad
  2. Bland sammen i en liten skål, 1 klype maldon salt, ¼ ts kanel, ¼ ts kardemomme og litt ingefær krydder
  3. Rør inn krydderet i sjokoladeblandingen og tilsett den fargen du ønsker
  4. Legg plastfolie i bunnen av en 20x20 form og hel røren over i formen og sett i kjøleskapet
  5. Avkjøl minst to timer
  6. Når den er helt kald, velt fudgen ut av formen og skjær opp i biter

ENJOY!