Når pappa bor i USA

Hvordan er det for en liten jente og vokse opp med en pappa som bor i USA? Facetime, Messenger og meldinger kan aldri erstatte det å være sammen med familie. Jeg skulle så gjerne ha vist hva hun tenker om det. På den ene siden så vet hun ikke om noe annet. Pappaen hennes flyttet tilbake til USA når hun var to år, og siden har de kommunisert elektronisk. Som alenemor var det ikke rom for å reise til USA, men etter at jeg traff Torstein har vi tre reist over to ganger slik at hun fikk treffe pappaen sin og familien hennes der borte.  Han har også vært her to ganger på besøk. Å se pappaen sin 4 ganger på snart seks år er ikke så mye.

Barna som vokser opp i dag er mye mer vant til splittede familier og det har blitt en del av deres hverdags kommunikasjonen om når de bor hos mamma og når de er hos pappa. Jeg sliter med å huske når de ulike vennene deres bor hos mamma og pappa, men det har barna full oversikt over.

Torstein og jeg er også en sånn familie hvor to barn bor her annenhver uke, mens datteren min bor her hele tiden. Når Emma ble såpass gammel at hun skjønte at andre bor hos begge foreldrene sine, var det mange spørsmål om hvorfor hun ikke også kunne bo annenhver uke hos pappaen sin. «Alle andre gjør det mamma!». Nå som hun er eldre og husker hvor lang flyturen over Atlanteren er har det ikke blitt flere spørsmål om det.  

Hun er kreativ og et godt bevis på at selv om man ikke har samme foreldre så er man fortsatt i familie. Neste spørsmål rundt dette temaet var hvorfor hun ikke også kunne bo sammen med Vilde og Noah hos mammaen deres. Hvorfor kan ikke hun bo sammen med de hele tiden og flytte frem og tilbake? Det må være befriende å leve i en så svart/hvitt verden. Jeg måtte forklare henne så godt jeg kunne at det blir nok litt vanskelig. Hun må bo sammen med mammaen sin hele tiden, med tiden vil hun forstå at verden er litt mer sammensatt.

Det gjør vondt i mammahjerte når Emma spør når hun skal få se pappaen sin neste gang og jeg ikke kan svare.

#familie #usa #pappa #emma

#pappa #bonuspappa #USA
2 kommentarer
    1. Pappaen til mine bor bare 1,5 times flyreise unna. Men ungene har ikke sett ham mer enn fem ganger på 17 år…. han har ny familie nemlig, og da er ikke “den gamle” interessant mer. Så pappa på skype er tross alt ikke så ille…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg