Amerikanske skolebarn tåler ikke snø

Jeg har aldri sett mer på værmeldingen på TV enn de årene jeg bodde i USA. Da spesielt om vinteren. I Norge snakker vi om vinterstengte fjelloverganger, mens i USA er det fokus på vinterstengte skoler. Var det meldt nedfall av to snøflak var det en sjanse for at skolen var stengt eller i det minste startet to timer senere.

«Alle» har TV på soverommet i USA, så det første jeg gjorde om morgenen var å skru på «Today show» litt det samme som «God morgen Norge» og se om det ble fri eller ikke. Nederst på skjermen var det en rullende tekst som sa hvilke skoler som var stengt og hvilke som bare begynte senere. Man ventet alltid i spenning, hva sier min skole?!

Det er helt fjernt at skolen stenger fordi det kommer litt snø eller er meldt at det skal komme snø. Enda fjernere at skolen stenger fordi det er noen minus grader ute. I gjennomsnitt er skolen stengt 14 dager i året pga vintervær. Hadde dette hendt i Norge hadde barna her i huset tatt bølgen. Vi er «født med ski på bena» og ingenting skal hindre oss fra å gå på skolen! I Holmestrand er vi ekte nordmenn og går på ski til skolen!

Ikke bare er skolen stengt, men folk handler vann, batterier, tepper og hermetikk som gale. Butikkene går tomme for disse tingene. Alt bare fordi det er meldt litt snø 🙂

Godt at Mr. Trump ønsker mer global oppvarming som kan tine opp frosne Amerikanere og smelte opp de to snøflakene som  kom – Crazy Americans!

 

Les mer på http://smaabydama.blogg.no/

eller følg meg på Instagram under smaabydama 🙂

 

 

#skole #Amerika #USA #vinter

#trump #whitehouse
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg